Menu

Στυλιανή Λεφάκη

Η Στυλιανή Λεφάκη είναι αρχιτέκτων μηχανικός και από το 2001 διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. σε θέση επίκουρης καθηγήτριας, σε μαθήματα Προστασίας, Αποκατάστασης και Συντήρησης Μνημείων και Ιστορικών Συνόλων και Μουσειολογίας του προπτυχιακού κύκλου σπουδών. Συμμετέχει επίσης στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών  Σπουδών Μουσειολογίας-Διαχείρισης Πολιτισμού του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη διδακτική περιοχή «Αρχιτεκτονικός Προγραμματισμός […]

Η Στυλιανή Λεφάκη είναι αρχιτέκτων μηχανικός και από το 2001 διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Α.Π.Θ. σε θέση επίκουρης καθηγήτριας, σε μαθήματα Προστασίας, Αποκατάστασης και Συντήρησης Μνημείων και Ιστορικών Συνόλων και Μουσειολογίας του προπτυχιακού κύκλου σπουδών. Συμμετέχει επίσης στο Διαπανεπιστημιακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών  Σπουδών Μουσειολογίας-Διαχείρισης Πολιτισμού του Α.Π.Θ. και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη διδακτική περιοχή «Αρχιτεκτονικός Προγραμματισμός  και Σχεδιασμός Εκθέσεων Μουσείων και Ανάδειξης  Αρχαιολογικών Χώρων Μνημείων και Συνόλων τους». 
Σπούδασε αρχιτεκτονική στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Αρχιτεκτονικών Μνημείων του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. «Προστασία, Συντήρηση και Αποκατάσταση Μνημείων Πολιτισμού».  Επίσης είναι υποψήφια διδάκτωρ στο ίδιο Δ.Π.Μ.Σ.
Από το 1981 έως σήμερα έχει αξιόλογη επαγγελματική δραστηριότητα με αρχιτεκτονικές μελέτες κτιριακών εγκαταστάσεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μελέτες αρχιτεκτονικού προγραμματισμού, μελέτες αποκατάστασης αρχιτεκτονικών μνημείων καθώς και μελέτες ανάπλασης και ανάδειξης αστικών και ιστορικών συνόλων. Έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς  διαγωνισμούς  και διαγωνισμούς μελέτης – κατασκευής, πανελλήνιους και διεθνείς, και έχει συμμετάσχει ως αρχιτέκτων μελετητής σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με ειδικές κτιριολογικές εγκαταστάσεις και κτιριολογικό προγραμματισμό καθώς και σε προγράμματα ανάδειξης και ανάπλασης οικιστικών συνόλων.
Έχει σημαντική συμμετοχή σε σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια και εκθέσεις αρχιτεκτονικού έργου καθώς και μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά .

Έχει διατελέσει Τεχνικός Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, (CEDEFOP), καθώς και της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΜΚΚΟ Κοζάνης σε θέματα αναπλάσεων και διαμορφώσεων περιοχών της πόλης