Menu

Ξενάγηση στην έκθεση «Λιουμπόβ Ποπόβα. Φόρμα.Χρώμα.Χώρος» στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη

Σε μια μοναδική έκθεση για τη ζωγράφο, θεωρητικό και σχεδιάστρια της ρωσικής πρωτοπορίας Liubov Popova, ξεναγήθηκαν οι φοιτητές του μεταπτυχιακού μας στις 6/3/2020. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την κυρία Μαρία Τσαντσάνογλου, αν. γενική διευθύντρια του MOMus και διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση μαζί με τους Andrei Sarabianov και Kristina […]

Σε μια μοναδική έκθεση για τη ζωγράφο, θεωρητικό και σχεδιάστρια της ρωσικής πρωτοπορίας Liubov Popova, ξεναγήθηκαν οι φοιτητές του μεταπτυχιακού μας στις 6/3/2020. Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε από την κυρία Μαρία Τσαντσάνογλου, αν. γενική διευθύντρια του MOMus και διευθύντρια του MOMus-Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης-Συλλογή Κωστάκη, η οποία επιμελήθηκε την έκθεση μαζί με τους Andrei Sarabianov και Kristina Krasnyanskaya. Η κυρία Τσαντσάνογλου μας μίλησε για τον συλλέκτη Γιώργο Κωστάκη και τη μοναδική συλλογή του, και για τη ζωή και το πολύπλευρο έργο της Liubov Popova που επεκτεινόταν, πέρα από τη ζωγραφική, στο ντιζάιν, το γραφιστικό σχεδιασμό, το σχεδιασμό σκηνικών για το θέατρο, υφασμάτων και κοστουμιών.

Η έκθεση θα αποτελέσει την βάση για τα δύο εργαστήρια που θα διεξαχθούν με θέμα α. την συγκρότηση Κεντρικής Μουσειολογικής Ιδέας και β. την συγκρότηση Μουσειολογικού Σκεπτικού. Στόχος είναι οι μεταπτυχιακοί να αντιληφθούν ότι με το ίδιο υλικό μπορούν να συνθέσουν περισσότερα νοηματικά εκθεσιακά περιβάλλοντα. Με τον τρόπο αυτό ασκούνται, ώστε να σκέπτονται κριτικά απέναντι στην αυθεντία κυρίως της Δημόσιας ιστορίας -το μουσείο παράγει ιστορία- και της ιστορίας γενικότερα είτε με Ι κεφαλαίο είτε με ι πεζό.