Menu

Πρακτική Άσκηση της φοιτήτριας μας Βίκυς Παπαδημητρίου στο Ellis Island National Museum of Immigration

Ellis Island National Museum of Immigration: 7 εβδομάδες, 1 νησί-μουσείο, 7 επιμέρους εκθέσεις, καθημερινές διαδρομές στη γραμμή R του μετρό, 50 συνεντεύξεις ελλήνων μεταναστών New York City: 46 ημέρες, 22 μουσεία, 16 ειδικές ξεναγήσεις/εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περισσότερα από 50.000 βήματα στους δρόμους της μεγάλης μητρόπολης Με την παρότρυνση και υποστήριξη του μεταπτυχιακού προγράμματος, «διέσχισα τον […]

Ellis Island National Museum of Immigration: 7 εβδομάδες, 1 νησί-μουσείο, 7 επιμέρους εκθέσεις, καθημερινές διαδρομές στη γραμμή R του μετρό, 50 συνεντεύξεις ελλήνων μεταναστών

New York City: 46 ημέρες, 22 μουσεία, 16 ειδικές ξεναγήσεις/εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, περισσότερα από 50.000 βήματα στους δρόμους της μεγάλης μητρόπολης

Με την παρότρυνση και υποστήριξη του μεταπτυχιακού προγράμματος, «διέσχισα τον Ατλαντικό» για να βρεθώ στο Museum Services Division του Ellis Island National Museum of Immigration για την πρακτική άσκηση.

Σε ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Νέας Υόρκης, η εργασία μου εκει υπήρξε ένα ταξίδι στις ιστορίες του Προγράμματος Προφορικής Ιστορίας (Oral History Program – υλικό που χρησιμοποιείται συστηματικά στις ίδιες τις εκθέσεις του μουσείου), και μια διαδρομή έρευνας σε 50 συνεντεύξεις ελλήνων μεταναστών.  Ταυτόχρονα, η παρουσία μου στο Ellis Island National Museum of Immigration υπήρξε καθοριστική για την κατανόηση της λειτουργίας του μουσείου, τον τρόπο διαχείρισης των συλλογών του, αλλά και τον ερευνητικό του ρόλο.

Παράλληλα, η «μουσειολογική» περιήγηση στο Μεγάλο Μήλο, γέμισαν τις βαλίτσες της επιστροφής με ανεκτίμητο υλικό εικόνων, ιδεών και εμπειριών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μουσείο: https://www.nps.gov/elis/index.htm

Φωτογραφίες

  1. Ellis Island Immigration Museum
  2. Έκθεση μουσείου | Peak Immigration Years: 1880-1924 (2ος όροφος)
  3. Έκθεση μουσείου | Peak Immigration Years: 1880-1924 (2ος όροφος)
  4. Έκθεμα: παιδικά παπούτσια, κυρίως μεταναστών κατά την άφιξή τους στο Ellis Island (τσαρούχια)
  5. Registry Room – κύριος χώρος υποδοχής μεταναστών (2ος όροφος)
  6. Μέρος του project “Unframed –Ellis Island” του JR Artist, στο κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου του Ellis Island (ειδική ξενάγηση)
  7. Μέρος του project “Unframed –Ellis Island” του JR Artist, στο κτιριακό συγκρότημα του νοσοκομείου του Ellis Island (ειδική ξενάγηση)
  8. “Wall of Honor” στον εξωτερικό χώρο του Ellis Island
  9. Ένα βιβλιο για το Ellis Island και o οδηγός «για μη τουρίστες» της Νέας Υόρκης
  10. Εικόνες της Νέας Υόρκης προς και από το Ellis Island: Statue of Liberty, Lower Manhattan, η θεα της πόλης από την Αστόρια
  11. Best of Museums: Museum of the City of New York, Tenement Museum, National Museum of African American History and Culture (Washington DC)
  12. ‘We are all immigrants’, γκραφίτι στην οδό Houston του Lower Manhattan